Има живот со ХИВ

Ризици од орален секс

Орален секс E ХИВ се суштински поврзани со страв и „култивираното незнаење“ во рамките на живот сексуалноста на луѓето, и овој „бином“ ми носи многу луѓе.

Значи, заклучив дека, за многу луѓе, ова е на на „вечните сомнежи“ во рамките на сексуален живот на луѓе, скоро секогаш толку неуки за орален секс и ХИВ!

Сакам да утврдам, во овој момент дека ...

… Оралниот секс е интензивно пријатно искуство за многу мажи и многу жени!

И, би рекол, проблемот секогаш би бил невнимание во вежбањето на галењето отколку во самото галење!

Луѓето користат различни изрази за да се однесуваат на „цуцлата“.

Вклучувајќи и формални термини како што се:

 • фелацио
 • кунилингус
 • сленг
 • или едноставно „усно“

Ризиците од орален секс и ХИВ

Доктори а истражувачите не можат да бидат сигурни колку луѓе биле заразени со ХИВ преку орален секс.

Sexo Oral E HIVНекои мислат дека ретко кој бил заразен со ХИВ преку орален пат, бидејќи во повеќето случаи оваа сексуална пракса е скоро како прелиминарна сесија, обред во водењето loveубов.

Еден вид „авион“ што таксира до пистата, во аеронаутичка смисла.

Тоа, во мојот начин на гледање и опишување на работите пред да започне вистинскиот секс, еден вид оддадена почит, дел по дел за величието во моментот што го споделуваат!

Да, јас го гледам така! Но, јас ... луд сум, нели?

И на лудиот (или циничен) сè им е простено ... (...) ...

Но, други луѓе мислат дека до 3% од ХИВ инфекциите се должат на оваа практика5. Кон крајот на 2008 година, истражувачите ги разгледаа сите достапни докази и пресметаа дека ризикот од заразување со ХИВ од орален секс е многу мал, но дека не е нула; постоел и постои ризик.

Орален секс и ХИВ и анален секс и ХИВ

Познато е дека оралниот секс вклучува помалку ризик отколку незаштитен анален секс или незаштитен вагинален секс. Но, не ризикувајте за глупости! Физички контакт со течности секогаш претставува ризик.

Веројатноста дека ХИВ ќе се пренесе од ХИВ лице на ХИВ-негативно лице зависи од видот на вклучениот контакт.

ХИВ најлесно се пренесува преку анален секс незаштитен (т.е. без кондом).

Потоа, незаштитен вагинален секс, споделување на облеки за инјектирање инјекции со лекови, па дури и во болница и од мајка на бебе, за време на породување (вертикално пренесување) или доење, што треба да се избегнува на сите можни начини - Важна белешка објавено овде на 4 декември 2017 година - го прочитав повикот за студија што се занимава со оваа тема и се чини дека тврди дека имаат мајките вирална активност не може да се открие може да дои без страв.

Имам што да напишам за I = I, но во догледно време и овој текст на кој се повикувам е платен и не можам да си дозволам да продолжам да преведувам).

Исто така, зависи од вирусното оптоварување на лицето со ХИВ и ова е исклучително долго прашање со многу аспекти сè уште не разјаснети затоа дискутабилно).

Дали оралното галење е премногу ризично?

Исто така познато како „утро”Се покажа како помалку ризична активност, но не е целосно без ризици.

Повторно, тоа зависи од вирусното оптоварување на лицето со ХИВ и од оралното здравје на лицето кое ја прави наведената цуцла. Исто така е важно да се запамети дека и други сексуално преносливи болести, како што се сифилис, херпес и гонореја, лесно може да се пренесат преку популарната цуцла7.

Практично се игнорира, но подмолниот ХПВ е исто така способен да доведе до рак на главата, вратот и грлото. Ако не користите кондоми, или стоматолошки бариери, во практиката на галење со устата, добра идеја е да имате редовни испити за орално здравје.

Обрнувањето внимание на оралното здравје ми се чини повеќе од само -убие отколку да имам соодветна уста за орален секс со илјада и една ноќ.

Дефинитивно научете да цртате свои ликови или омилени ликови, дури и ако никогаш порано не сте цртале. 42 Лекции што ќе ви покажат дека цртањето НЕ е „подарок“, туку вештина што можеме да ви помогнеме да се развие.

Ризик од ХИВ инфекција за време на орален секс може да се комплицира ако има течности што носат ХИВ, како сперма, вагинална течност или крв, да најдат начин во крвотокот на ХИВ-негативната личност.

Ова се прави преку устата или грлото, што е поверојатно ако има воспаление, посекотини или рани ... Или шуплини и гингивит.

КОISИТЕ НЕ ПРЕНУВА ХИВ ХИВ. Не мешајте го Бакнежот со ризиците од орален секс

ХИВ не се пренесува преку изложеност на плунка, така што лицето со ХИВ има орален секс со некој што е ХИВ негативен има многу низок ризик. (Белешка на преведувачот: Е. да помисли дека еден човек, откако го плукна полицаецот (и јас не ја сфаќам основаноста на самата акција затоа што има полиција и полиција) е осуден на 30 години затвор за напад врз припадник на полициските сили со „Смртоносно оружје таму во САД")

Sexo Oral E HIV

Видот на практичен орален секс прави разлика во нивото на ризик.

Пренесување на ХИВ преку рецептивен орален секс, што значи ХИВ-негативно лице кое има орален секс, (давање удар на маж со ХИВ е можно и веројатно е дека пренесувањето на ХИВ може да се случи на овој начин понекогаш.

Инсертивниот орален секс нуди поголем ризик за примателот

Преносот на ХИВ преку инверзивен орален секс, што значи ХИВ-негативен маж кој прима орален секс од лице со ХИВ, е една од најмалку ризичните форми на орален секс и дури може да се смета за невозможна на овој начин.

Неколку извештаи за пренесување на орален секс

Има многу малку (многу малку) извештаи за можен пренос на ХИВ преку кунилингус (орален секс извршен врз жена, во нејзиниот анус). Биолошки е можно ХИВ да се пренесе преку ХИВ-негативно лице кое има орален секс со жена со ХИВ, но ова се смета за низок ризик.

Нема документирано случаи на некој да се зарази со ХИВ преку прием на кунилингус од ХИВ-позитивна жена.

Кога е поризичен оралниот секс?

Sexo Oral E HIVАко имате ХИВ, постои зголемен ризик за пренесување ХИВ, ако сте рецептивен партнер во орална уста; ако имате и нелекувана сексуално пренослива инфекција, таа е течна и сигурно дека ќе се појави пренесување на овој СПИ.

Ако немате ХИВ, и имате орален секс со некој што има ХИВ, имате поголема опасност да се заразите, особено ако имате исечени шуплини, рани, гингивитис или дрозд во устата или непцата.

Исто така, постои зголемен ризик ако имате инфекција, вклучувајќи инфекции или сексуално преносливи инфекции во грлото или устата, што може да го олесни пренесувањето.

Оралниот секс може да биде опасен

За мажите, високото вирусно оптоварување во крвта може да значи и дека вирусното оптоварување е големо во спермата. Иако не постојат докази дека мажите кои имаат незабележливо вирусно оптоварување во крвта, тие обично имаат незабележливо вирусно оптоварување во спермата, тоа не е секогаш така. Фактори како нелекувани сексуално преносливи инфекции можат да предизвикаат зголемено вирусно оптоварување во спермата. Затоа, повеќето лекари веруваат дека не можете да претпоставите дека имате несогледливо вирусно оптоварување значи дека не сте инфективни. Сепак, ризикот од пренесување на ХИВ за време на орален секс, ако некое лице има неоткриено вирусно оптоварување, е исклучително низок, но не може да се смета за сличен на оној на серонегативниот партнер.

За жените, нивото на ХИВ во вагиналните течности варира. Тие, најверојатно, ќе бидат повисоки во времето на менструацијата, кога клетките носители на ХИВ се собираат заедно од грлото на матката и поверојатно е да се најдат во вагиналната течност, заедно со крвта. Лижењето полов орган на партнерот, според тоа, ќе биде поризично за време на менструацијата.

Како можете да ги намалите ризиците од орален секс и ХИВ?
Sexo Oral E HIV
Ова може да биде многу смешно. Но, кондомите третирани на овој начин се бескорисни за сите идеи за превенција

Постојат неколку начини да се намалат ризиците од орално. Се разбира, некои ќе бидат поприфатливи од другите за различни лица, па затоа мора да донесете свои одлуки за нивото на ризик што го сметате за прифатливо.

Ако сакате да разговарате за овие прашања, прашајте да видите здравствен советник или друг професионалец во вашиот центар за третман на сексуално и репродуктивно здравје или клиника. Многу од стратегиите подолу исто така ќе обезбедат заштита од други сексуално преносливи болести:

 •  Можете да одлучите дека оралните ризици се доволно ниски за да продолжите со ова однесување нормално.
 •  Можеби претпочитате да не правите орално затоа што не сакате да ризикувате низок ризик од пренесување на ХИВ.
 •  Може да одлучите да го намалите бројот на партнери со кои вежбате орално.
 •  Може да одлучите да направите орално со бариери како што се кондоми за мажи или стоматолошки бариери (латекс плоштади) за жени.
 • Ако немате ХИВ, можете да одлучите само да имате активен орален секс, каде некој ви дава орален секс, бидејќи е побезбеден отколку кога вежбаме орално со некој што зема орално од вас).
Повеќе совети за намалување на ризиците од орален секс?
 • Може да одлучите да не ејакулирате во устата на вашиот партнер или да немате некој да ејакулира во устата.
 • Можете да одлучите да избегнете орален секс за време на менструацијата.
 • Грижете се за устата. Веројатност да се заразат преку активен орален секс, оној во кој партнерот дава орално галење на гениталиите на лицето кое ги прима овие милувања или милувања, честопати земена како предигра и ова е заблуда, се зголемува ако некој има крварење на непцата, чиреви, посекотини или рани во устата.
 • Да не ги миете забите или да користите забен конец пред да вежбате орално е добра идеја, бидејќи чистењето може да доведе до микро повреди и, сепак, ништо не спречува употреба на миење на устата.
 • Следење на вашето сексуално здравје и вашето орално здравје и здравје на вагината.

Ова ќе идентификува дали имате сексуално преносливи инфекции, што може да ја зголеми веројатноста дека ќе пренесете ХИВ на негативен партнер и да ја намалите веројатноста дека ќе се заразите со ХИВ ако сте ХИВ-негативни.

Sexo Oral E HIV
Убава девојка се соблекува дечко
знај повеќе

За повеќе информации за орален секс и ХИВ сексуален пренос, можете да ги најдете информациите во нашите публикации ХИВ секс или пренос на ХИВ.

Мајкл Картер, Грета Хјусон

Објавено: 25 година

Повеќе за оралниот секс
Внимавајте на гонореја 

Важна белешка за оваа датотека: На оваа страница има нов податок кој е МНОГУ ВАORTНО КОЈ ЛИЦА ШТО ЧИТАТ ОВОЈ ЧЛЕН ЧИТАТ И ИСТО.

Дали loveубовта е опасност? (се отвора во друг таб)

 

Добивајте ажурирања директно на вашиот уред бесплатно

Имаш нешто да кажеш? Кажи го!!! Овој блог, и светот, е многу подобар со пријателите!

Оваа страница користи Akismet за намалување на спам. Дознајте како се обработуваат вашите повратни информации.

Овој веб-сајт користи cookies за да се подобри вашето искуство. Ќе се претпостави сте во ред со ова, но ќе може да тргнете ако сакате. прифати Прочитај повеќе

Приватност и Колачињата
ЖивотПатуваатМодаубавина