Има живот со ХИВ

погледнете! Има живот со ХИВ

Бакнеж на уста го поминува ХИВ? И ако таа има

Па, на самиот почеток на оваа работа што ја работам, на портал за вести сè уште ембрионален, наидов на говор на омраза на една личност, наводно „религиозна“, велејќи дека бакнувањето може да пренесе ХИВ!

Ова се појави на веб-страница каде што напишав неколку текстови, чијашто природа не беше добро поврзана со мојата серологија

Бакнежот одлучно не пренесува ХИВ

Бакнав ХИВ позитивна жена во уста !! Може ли да добијам ХИВ или СИДА?

Не! Бакнежите го минуваат ХИВ? НЕ! Не поминувај! И би било многу тажно за мене да не беше така, затоа што изгубив број на усти што ги бакнав, откако знаев дека имам ХИВ!

Нема ниту еден докажан случај на пренесување на ХИВ со бакнување во уста. Размислете, на пример, за мојот личен живот. Откако го зедов стапот, бев девет месеци без прегратка, бакнеж, ништо. Треба да пишувам за тоа е вистина. Сепак, животот ми се врати во нормала, бакнав многу жени, многу од нив, повеќето нереактивни и никогаш немаше зараза, не се скрши кондом, нека биде јасно, бидејќи станува збор за знаење како да се користи. Без овие инциденти, овој страв ќе останеше. Ништо не се случи. Бидете во мир и прочитајте.

Бакнежи во уста го минуваат ХИВ?

Па, на самиот почеток на оваа работа што ја работам, на портал за вести сè уште ембрионален, наидов на говор на омраза на една личност, наводно „религиозна“, велејќи дека бакнувањето може да пренесе ХИВ!

Ова се појави на веб-страница каде што напишав неколку текстови, чија природа не беше добро поврзан со мојата серологија. Или тоа беше и не можам да ги вратам овие факти.

Но, добро се сеќавам дека одговорив остро, на бурата што на моменти сè уште сум, ако сум сериозно повредена. Тоа е дури и подобрување, затоа што на сè одговорив со бес на а „Таи забава“ кога се чувствував лут или испровоциран од која било причина!

Бакнежите го поминуваат ХИВ? Не! Но, тоа попладне одговорив со омраза

И напишав текст, кој, за жал, беше во согласност со мојот менталитет кој беше болен во тоа време и, со тоа, текстот беше покриен со неразумна, неконтролирана и разорна бес што покажа многу јасно што чувствував и доживував во 2001 година Бев комплетен „Таи забава"!

Beijo na boca passa HIV
Така, горе-долу, одговорив на кој било омаловажувач! Оваа фотографија води до интересна статија, но на англиски! Таму е објаснето, добро го ставам одозгора, дека тие учат нешто што се чини дека е ново ... ... овде на Земјата ... Ветрови што можат да предизвикаат бранови кои имаат само интензитет од 3.5 (или 3.1, не сум сигурен) од порихтер скалата повеќе од 10.000 од овие настани за 16 години) кои беа наречени „бури“. Ова е застрашувачка работа и важно е да се покаже, бидејќи не е важно дали СИДА ќе се излечи ако немам планета за живеење!

Кога рече дека Бакнеж го бакнува ХИВ, се чувствував лошо поради него. Одбиј ми го правото на наклонетост

Како и да е, текстот не беше објавен, добив таква лекција и заминав, опашка меѓу нозете и никогаш повеќе не ги барав. Мојот таканаречен одговор, за неговата изјава дека Бејо го пренесува ХИВ заврши да не се појави!

Не дојде „до Светлината“!

И одговарам на прашањето: Дали бакнежот поминува преку ХИВ? Немој.

И добро е што не дојде! Направив глупост да напишам со црниот дроб. И колку е штета да знам дека не можам ни да го вратам името на страницата, која беше еден од многуте портали, вознемирени иницијативи и полни со надежи, еден вид сон! И јас го сакав тоа е дел од тоа. Сега сите се „професионализирани“! 😒

Па, за бакнежот во уста, погледнете, има такви серодискоркантни парови не е Се прашувам со Сенатот на моите копчиња, колку тажен би бил животот на луѓето кои, без ХИВ и кои би сакале луѓе кои кои живеат со ХИВ ако постоеше ваков вид на зараза. PrEP, дека знаете дека не е една од работите што јас силно се залагам, служи за други цели и, имајте предвид, односите меѓу луѓето, колку што можам да се сетам, започнуваат, барем моите секогаш започнаа, со бакнеж и, , никој не оди по PrEP пред бакнување и тој дури и не би се дистрибуирал, бидејќи е многу непотребно, ова PrEP Pro бакнеж.

Смири се. Значи, во основата на бакнежот, немате ХИВ!

Затоа што ако некој ви каже дека бакнежите го поминуваат ХИВ, тоа е лага!

Тие ми напишаа одговор, покажувајќи ми ги фактите, на кои одговорив со омраза и, секако, со уште поголема омраза им одговорив со „паѓај назад“, се надевам дека ме простуваат и ако сеуште се сеќаваат, ТОА ГО ПРИФАТУВАМ МОЈОТ БАРАЕ ЗА ОБВИНЕЕ.

Да бев секира во Асиси, веднаш ќе се вратев таму и ќе речев дека сè ќе беше срамота лудост.

Па, денес, две децении подоцна, правам CTRL + C и CTRL + V и ги ставам со задебелени букви

Беше похотлива развратност и пред Универзумот, а имајќи ја како сведок колективната бесвест (😜😜😜) се извинувамна!

Враќање на темата:

Бакнежи во уста го минуваат ХИВ? Бакнежот сепак е бакнеж!

И, ќе контаминирав некои мали со constвездија на Штрас сè додека не ме пронајдоа во ситото на А. Дијамант !!!

И не би имал мир во мене, ниту денес ниту утре, како што никогаш не можев да имам! Оваа монструозност на пренесување на ова на некого свесно никогаш не е овековечена !!

Бакнежи во уста го минуваат ХИВ? Размисли за тоа! Би било премногу сурово, лошо да не спуштиме на осаменост!

Не. Не поминува! И види, дури и оралниот секс не претставува голем ризик. Како е вашиот навивач со бакнеж?

Beijo na boca passa HIV
Бакнежот одлучно не пренесува ХИВ

Доказите покажуваат дека ХИВ вирусот се шири преку размена на телесни течности, како што се крв, сперма и вагинални течности, но не и плунка.

Иако ХИВ може да се открие во плунката, тој не може да се пренесе на другите преку бакнување, бидејќи комбинацијата на антитела и ензими природно пронајдени во плунката спречува ХИВ да зарази нови клетки.

Бакнежи во уста го минуваат ХИВ? Како се пренесува ХИВ?

Најчестиот начин да ширењето на ХИВ е преку сексуален однос. 

Но, гледате, ризикот постои, да, во орален секс; но анален секс е голема работа во врска со ризикот. Ако ви се допаѓа, уживајте во тоа со кондом,% ¨ & E & ¨%))) на кондомот! 

Вирусот исто така може да се шири преку споделување на игла, и може да се пренесе од заразена бремена жена на нејзиното неродено бебе.

Сепак, може да се преземат чекори за да се намали веројатноста за пренесување на ХИВ на бебе, со што пренесувањето станува ретко во Велика Британија.

На пример, ризикот од пренесување може да се намали:

Администрација на антиретровирусни лекови на мајка и нејзино новородено дете, породување со царски рез (каде бебето се доставува преку исечок направен во стомакот и матката) и не доење
Не можете да добиете ХИВ преку:

  • Бакнеж
  • Длабоко бакнеж во устата!
  • Дишење од уста на уста („бакнежот на животот“)
  • Во кивање од некој со ХИВ
  • Споделување бањи, крпи или прибор за јадење со некој со ХИВ
  • Пливање во базен што го користел некој со ХИВ
  • Седејќи на тоалет каде седел некој со ХИВ!
  • Ова треба да ги расчисти вашите сомнежи

Погледнете ја оваа врска подолу можете да го видите вашиот ризик од договор, добивање ХИВ во одредени сценарија. Тоа е добар совет за читање и препорачувам да го искористите.

Но, погледнете како стојат работите ... Можете да склучите договор ХПВ во бакнеж. Што има? Youе престанете да живеете?

Дали ти се допадна текстот? Дали секогаш сакате да бидете свесни за тоа што се објавува во светските медиуми? Посетете и уживајте во нашата Фан страница!

 

Оваа страница користи Akismet за намалување на спам. Дознајте како се обработуваат вашите повратни информации.

Разговарајте со Клаудио Соуза